Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Цените, по които плаща Здравната каса, са по-ниски от

...
Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Цените, по които плаща Здравната каса, са по-ниски от
Коментари Харесай

Д-р Спас Спасов: Новият директор на Пирогов е много опитен и вероятно ще остане

Редактор: Виолета Николаева

e-mail: 

" Цените, по които заплаща Здравната каса, са по-ниски от себестойността на активността на лечебните заведения. Тъй като тези цени са по-ниски, в лечебните заведения би трябвало да създадат нещо, с което да компенсират тази загуба. Съществуват евентуални благоприятни условия активността в лечебните заведения да бъде надписвана. Това е артикул точно на това разминаване.

Тогава, когато цените са доста ниски, не е допустимо болничното заведение финансово да оцелее и се търсят пътища за увеличение на оборота. ", разяснява един от някогашните шефове на " Пирогов " доктор Спас Спасов по БТВ.

 

" В Пирогов е по-различно. На лечебните заведения на практика се плащаше бюджет. Това нямаше да докара до източване на здравната каса. Но политически е комфортно да се вършат промени. Идват нови политици, които са с упоритостта нещо доста бързо да се промени. Второто което е, Здравната каса се ръководи от човек, той знае доста добре какво би могло да се направи при политическа поддръжка към виновното лице. Възможно е обвиняванията да паднат. Може би ще се стигне до такова решение, в случай че и двете страни не се решат на инспекцията, която в този момент се прави. Могат да се пуснат клюки, че аз демонстрирам интерес към ръководството на " Пирогов ", няма такова нещо.

Не демонстрирам интерес към ръководството на " Пирогов ", няма такова нещо. Има хора, които ще си поемат нещата. Човек като мен, излязъл от държавните структури не би следвало да се връща там. Новият шеф проф. доктор Иван Поромански е един доста добър експерт, най-хубавият в региона, той към този момент беше в борда на шефовете, беше от хората, които демонстрираха максимален интерес, когато се използваха пътеките по обособените специалности. Той има насъбран управнически опит. Той сподели положителни качества като управленец. 

Смятам, че той ще получи поддръжката на сътрудниците. За страдание дейностите се развиха по този начин, че тази промяна ще остане. Той е от старите " пироговци " и като експерт и като темперамент. "

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР